Referens 

Marie Kronholm, Muskö:

"Jag kom i kontakt med kraniosakral behandling av en slump, och tack och lov för det!

Jag har sedan många år "suttit fast" i bl.a. ländryggen, känt mig för kort i muskler och senor, haft trötthetskänsla i kroppen och i vissa fall har jag haft direkt ont, speciellt vid skulderbladen. Det har väl aldrig varit så allvarligt att jag inte kunnat jobba, men mycket, mycket irriterande. Jag har provat allt möjligt men det ville aldrig riktigt ge sig. Kvar fanns hela tiden känslan att det behövdes något mer.

När jag kom till Helena hade jag ingen aning om vad KS var eller vad jag kunde förvänta mig, så jag kom helt förutsättningslöst. Först funderade jag lite vad 17 det här var. Jag låg helt påklädd på en behandlingsbädd och
Helena liksom bara höll sina fingertoppar mot min kropp. "Hmm... varför GÖR hon ingenting" tänkte jag, van vid knak, drag och tryck. Men sen hände massor,  min kropp svarade mycket kraftfullt och det kändes ändå så skönt! Efteråt var
jag lite trött, men mycket, mycket belåten och det kändes som om kroppen fortsatte att jobba med de nyöppnade flödena. Så här har det varit även följande gånger - jag får direkt återkoppling på ATT det händer bra saker och det känns som om min kropp rättar till sig av sig själv, med bara lite ledning av Helena.

Nu är jag färdigbehandlad och min kropp är i balans, och det känns nästan lite tråkigt. Jag har bestämt att komma tillbaka i alla fall sisådär tre fyra gånger om året, främst för att inte falla tillbaka till gamla låsningar, men mest för att jag mår så in i norden bra av KS."  

Maria Gustafson, Dalarö:

"Jag sökte hjälp hos Helena för en akut nackspärr samt återkommande problem med nacke sedan minst 10 år, och värk i ryggslutet som jag haft i två år efter graviditet. Jag har tidigare fått behandling hos naprapat, kiropraktor, massörer, sjukgymnast och osteopat. Det som har hjälpt min nacke var just kraniosakral terapi hos osteopat, men min kropp tål inte alls ”knäckningar”.

Efter första behandlingen hos Helena kände jag hur min bröstkorg hade öppnats mer och mina axlar föll bak mer avslappnat än tidigare. Det kändes helt otroligt, men jag hade inte ont i ryggslutet längre! Det återkommer nu bara vid överansträngning och när jag är sjuk, inte varje dag som tidigare.

Jag var väldigt trött efter min första behandling men inte så påtagligt efter de andra. Min nacke har blivit bättre och jag känner mig rakare i kroppen, höfter och axlar. Under behandlingen känner jag inte vad Helena gör, men jag känner hur kroppen vill räta ut sig, t ex hur min högra höft, ben och fot trampar ner fast det är nacken som Helena håller i. "

 

Jag fick själv kontakt med Helena genom en rekommendation och har själv rekommenderat flera av mina vänner till henne.