Helena Johnsson

I slutet på 90-talet började jag få kraniosakral behandling och det gjorde en en stor skillnad i mitt liv och med min hälsa.
Utbildningen till ks terapeut på häst startade upp i Sverige 2007 av Stillness institute. Det kändes självklart för mig att göra valet att börja plugga, här kunde jag göra en skillnad för många hästar som jag sett haft problem under mina år som tränare.
När hästägare och människorna runt hästarna började upptäcka att hästarna mådde bättre kom frågan - kan du behandla mig också? Det kändes lika självklart för mig och har visat sig vara väldigt postitiv kombination med människa och häst.
Läste Bröderna Tranbergs ks utbildning (human) 2009, Medicinskt introduktion 30 hp Uppsala universitet 2008, Basmedicin häst Stillnes Institute (motsv 30 hp) 2010.
Referenser

Klicka här för att läsa

- referenser djur

- referenser människa


Började ryttarkarriären som 10-åring på ridskola, vilket gav en mycket bra grund. Hade fördelen att få tävla på många olika ponnyer och häster i dressyr, hoppning och fälttävlan. Jobbade som timanställd intstruktör på ridskola i 18 år. Gick då ungdoms-ledarkurser och instruktörsutbildning motsvarar RIK O.

Har tävlat upp till 1,30 hoppning. När jag fastnade för fälttävlan blev det SM och NM som young rider i slutet av 80-talet och fortsatte sedan satsningen som senior under några år. Mitt stora engagemang i sporten har sedan fortsatt som tränare. Blev auktoriserad C-tränare -02. Elever upp till 3* häst och 2* ponny.